Weerselo

De begraafplaats in Weerselo is te vinden aan de Legtenbergerstraat 2-4, 7595 XB Weerselo naast de R.K. Remigiuskerk.

Wilt u meer weten over ons kerkhof: kijk dan verder op deze website of neem contact op met onze beheerder, Ingrid Voost. Haar telefoonnummer is: 06-20196143.

In Weerselo is het R.K. Kerkhof te vinden aan de Legtenbergerstraat naast de R.K. Kerk. Tussen de kerk en de begraafplaats is in de jaren tachtig van de vorige eeuw de aula gebouwd. Dus, zoals bij zoveel dorpskerken in Twente, alles wat betreft overlijden en begraven dicht bij de kerk.

Aan het einde van de vorige eeuw heeft het kerkbestuur van Weerselo besloten om het kerkhof uit te breiden. Er is nu weer voldoende plaats.

Mede door het ruimen van oude graven is er nu weer voldoende plaats en kan men jaren vooruit.

Inmiddels zijn we in het jaar 2015 en ligt het kerkhof er prachtig bij. Omdat het aantal crematies toeneemt is besloten om op het kerkhof een urnenmuur te plaatsen. Deze muur is gerealiseerd met hulp van vrijwilligers en het is een aanwinst voor het dorp Weerselo.

Voor degene met liefde voor geschiedenis is er op internet (website graftombe.nl) een artikel te vinden over het oudste graf op het kerkhof, het graf van Pastoor Veehof. Het artikel is geschreven door Leon Bok. Lees verder..