Vervallen – Onderhoud kerkhof Rossum

Elke begraafplaats moet er netjes uitzien. Dat geldt voor de graven maar ook voor het algemeen groen en de paden. In Rossum hebben we de beschikking over een groep vrijwilligers die elke woensdagmorgen, als het weer het toelaat, bezig zijn met onderhoud op het kerkhof.

Dat bestaat o.a. uit het maaien van het gras, het verwijderen van onkruid en het harken rond de graven. We zijn erg blij met deze groep mensen.

Natuurlijk zijn er ook onderhoudswerkzaamheden die op een andere manier moeten gebeuren zoals bijvoorbeeld het knippen van de heg rond de begraafplaats.

Naast onderhoud blijven we ook bezig om verbeteringen aan te brengen. Zo hebben we de kapel op het kerkhof voorzien van een nieuwe vloer en zijn de beelden bijgewerkt. Verder is er voor op het kerkhof een bouwwerk neergezet voor de plattegrond en met hulpmiddelen voor onderhoud aan de graven de graven (o.a. hark, schep en watervoorziening).

Ook hebben we in 2014 een begin gemaakt met verharding van een aantal paden zodat nabestaanden, ook bij regenachtig weer, goed bij de graven kunnen komen.

Plattegrond

Gebouw plattegrond

Straatwerk

Begin straatwerk

Grondwerk

Pad rechts kerkhof

Straatwerk

Tegels leggen

Grondwerk

Pad links op kerkhof

Pad links

Laatste werkzaamheden

Paden verbeteren

Overige paden verbeteren

De restauratie van de hekken bij de ingang van de begraafplaats Rossum is klaar. De “nieuwe” hekken zijn weer geplaatst in oktober 2015.

Hekken Rossum

Hekken Rossum